luni, 16 iunie 2008

Piste CENTRU propuse

Am incercat sa schitam un traseu Victoriei -Unirii (25 min)

Deocamdata lipseste si e foarte necesar; ar lega pistele ce merg spre Herastrau cu cele din sectorul 3, asigurand continuitate.
Ca sa nu mai zicem de posbilitatea oamenilor de a merge in diverse locuri din centru pe bicicleta.

O sa-l descriem detaliat pentru ca este mai mult pe stradute.
De ce este pe stradute? Pentru ca dupa parerea noastra un traseu de biciclete trebuie sa mearga prin locuri atractive si sa minimizeze noxele inhalate. Nu stim cat de utilizabila este pista, deja trasata de primarie, Victoriei-Romana, exact pe trotuarul de pe bulevard. Ideea nu este sa inhalam gaz de esapament.

Deci haidem pe sa si sa rezumam:

1. Prima portiune: VICTORIEI - PIATA ROMANA - PIATA REVOLUTIEI (10 min)

Bulevardul Lascar Catargiu - Hotel Astoria - strada Henry Coanda (pe trotuar dc aveti ceva impotriva pietrei cubice) - Institutul Goethe - iesire bulevardul Dacia - Cristian Tell ( pe langa L'ecole France) - piata Amzei prin stanga teatrului Ion Creanga - Mendeleev prin fata pe la Planters - Clemenceau - Ateneu

2. A doua portiune: PIATA REVOLUTIEI -UNIVERSITATE ( 5 min)

De aici se poate ocoli Ateneul prin spate ( Varianta 1) sau prin piata Revolutiei prin noxe ( varianta 2). Finalitatea este ca sa se ajunga in fata Senatului la "teapa". De aici se iese prin parcare spre Arhitectura si se ajunge pe str Academiei, in spatele Odeonului, si aici la SpringTime la Universitate.


3. A treia portiune: Universitate - Magazinul Unirii (10min)

SpringTime- Spatele Statuilor - BCR- JosPalaria - Ion Ghica in sus pe langa BNR - intersectie cu Lipscani - Smardan in jos pana in Splai - parcul pe diagonala, pe langa fantani - Magazinul Unirea




Voi ce parere aveti?
Aveti alte variante?
Sugestii?
Propunerile sunt mereu acceptate si verificate cu draga inima la noi pe blog.

Urmeaza pistele si propuneri in sectorul 2. Stay tuned

3 comentarii:

romanian papergirl spunea...

hello!
Am descoperit cu placere blogul vostru si traseele voastre mi-au fost de mare folos in drumul pe care il fac zilnic de la victoriei, pana la universitate.
Prin urmare, va multumesc.
Am o mica dificultate in a face drumul invers, insa: de la universitate (piata sf. stefan- piata rosetti-universitate, de fapt) la victoriei. :)) e funny, stiu, dar ma intrebam daca v-ati gandit la un traseu de intoarcere.
E drept ca seara pista de pe lascar catargiu e mai putin blocata de masini parcate aiurea si e o buna alternativa, dar pana sa ajung la romana, ma cam incurca stradutele cu sens unic (utile dimineata in drum spre universitate)din zona rosetti-universitate- romana.

Ce ziceti? Dati un traseu de ajutor ? :)

dgrp17us1 spunea...

E funny, si nu vrem sa incurajam la nesupunere civica...dar noi uneori mergem si pe contrasens :). Uuups, ne-ati prins. Din pacate sunt mult prea putine stradute prin centru si nu prea am vazut un traseu fara putin contrasens. Asteptam si o pista trasata pe o parte unde sunt parcate masinile ca sa se inlature contrasensul :) Ceea ce am propune, este sa incerci prin spate pe la Gradina Icoanei. Si daca gasesti ceva valabil te rog anunta-ne si pe noi. Suntem mai mult decat bucurosi sa propunem si altceva. Pana atunci incercam sa ne gandim si noi. Succes cu bicla.

dutchblonde spunea...

Thanks for the helpful maps! Great to meet you today